Trailschoenen

Trailschoenen onderscheiden zich van hardloopschoenen door hun profiel, demping en het bovenwerk. Ze dragen bij aan een optimale grip op diverse onverharde ondergronden, zoals modder, zand en gesteente. Trailschoenen dempen minder dan hardloopschoenen, omdat de ondergrond van een natuurlijke demping is voorzien. Bovendien kan het bovenwerk goed tegen een stootje. Voor survivals en obstacle runs zijn trailschoenen een must-have!

Saucony Xodus ISO

SAUCONY XODUS ISO

De Xodus is een neutrale trailschoen voor de veeleisende trailrunner. Voor een trailschoen heeft de Xodus met zijn Everun tussenzool een uitstekende demping. Met een drop van slechts 4 millimeter sta je goed in contact met de ondergrond en de PWRTRAC buitenzool geeft je op vele ondergronden optimale grip. Een rockplate onder de voorvoet zorgt voor bescherming tegen scherpe voorwerpen. Het ISOFIT bovenwerk van de Xodus zorgt voor een perfect aansluitende pasvorm en samen met het support frame rondom de hiel voor veel stabiliteit tijdens het trailrunnen. Deze trailschoen is ook zeer geschikt voor obstacle- en survivalrun evenementen.

4 millimeter
290 gram

Ook bij Kievit Sport:

Saucony Xodus ISO

Saucony Xodus ISO

Saucony Peregrine

Saucony Peregrine

Saucony Perigrine ISO

Saucony Peregrine

Saucony Xodus ISO

Saucony Xodus ISO

Koop je bij ons je nieuwe schoenen? Dan is de gehele analyse gratis!

MIZUNO HAYATE

De Hayate is een lichte en directe trailschoen voor de competitieve loper. De schoen is voorzien van een door Michelin ontwikkelde buitenzool. Het profiel hiervan doet denken aan de band van een mountainbike. Een speciaal samengesteld rubber geeft extra grip in natte omstandigheden. De tussenzool is voorzien van de bekende waveplaat voor demping en stabiliteit. De tussenzool is relatief dun, waardoor je dicht bij de grond staat en extra gevoel met de ondergrond hebt. De rockplate onder de voorvoet zorgt voor bescherming tegen onaangename verrassingen. Deze snelle trailschoen is niet alleen geschikt voor crosslopen of trail runs, maar bleek uit onze test ook zeer geschikt als survival schoen (touwklimmen).

9 millimeter
280 gram
Mizuno Hayate

Ook bij Kievit Sport:

Mizuno Wave Daichi

Mizuno Diatchi

Mizuno Wave Daichi

Mizuno Diatchi

Mizuno Hayate

Mizuno Hayate

Asics Gecko XT

Asics Gecko XT

De Asics Alpine XT is de allround trailschoen voor de beginnende trailrunner die af en toe ook nog de weg op wil. Ook de gevorderde hardloper die af en toe de bospaden opzoekt kan met de Alpine XT zeer goed uit de voeten. De SpEVA foam tussenzool geeft comfortabele demping voor de midden- en lange afstandloper. Het naadloze mesh bovenwerk sluit strak om de voet en heeft een stoer uiterlijk. Asics presenteert deze schoen met zijn opvallende buitenzool als een ‘urban running’ schoen. Deze buitenzool is één geheel en heeft uitstekende grip op onverharde paden, maar komt ook tot zijn recht op het asfalt.

4 millimeter
310 gram

Ook bij Kievit Sport:

Asics Gecko XT

Asics Gecko XT

Brooks Cascadia

BROOKS CASCADIA

Met de Brooks Cascadia 13 heb je op de weg en off the road volledige controle. Geen terrein is te ruig voor deze schoen. Met een heel drop van 10 mm en een gewicht van 337 gram is de schoen lichter dan zijn voorganger Cascadia 12. Het bovenmateriaal heeft een goed ademend vermogen maar is niet vuil doorlatend. Wanneer je het ruige terrein tegemoet ziet en veel grip wil behouden, probeer dan eens de Cascadia 13.

9 millimeter
280 gram

Ook bij Kievit Sport:

Brooks Cascadia

Brooks Cascadia

Loopanalyse? Maak een afspraak.