Home > Merken > Herzog
Toon Filters
Filter
toepassen

Herzog compressiekousen

 

Herzog compressiekousen zijn effectief bij kuitklachten, shinsplint- en achillespeesproblemen, maar dragen ook bij aan een sneller herstel na het sporten. Herzog heeft een uitgebreid assortiment met verschillende compressieproducten.
Lees hier meer over de producten van Herzog.Weergave:

 

Over Herzog Medical

Herzog Medical werd in 2008 opgericht door Harald Herzog. Harald was een fanatiek topsporter en ontdekte begin jaren 90 – jaren na zijn sportcarrière – dat compressie bij hem ook zinvol bleek om blessures die hij zelf ondervonden had, tegen te gaan. Na veel onderzoek, studie en testen ontwikkelde Harald in 2000 de eerste sport compressiekousen. In de periode daarna bekwaamde hij zich steeds meer door middel van zelfstudie op het terrein van compressietherapie, werd gediplomeerd bandagist en bouwde aan een uitgebreid netwerk binnen de medische wereld in de topsport. Recent is ook de werking van de compressiekousen wetenschappelijk bewezen1.
 

Compressiekousen van Herzog

Herzog Medical is hét merk in compressiekleding voor de onderbenen en voeten. Er zijn verschillende producten ontwikkeld. Op onze site kun je de volgende producten vinden:

 
  • Herzog Active Sock
  • Herzog Ankle Sock
  • Herzog PRO Sport Compressiekousen
  • Herzog PRO Sport Compressietubes
 

Wandel je veel en heb je last van vocht in de benen? De active sock heeft een afnemende druk van enkel tot knie waardoor afvoer van vocht wordt bevorderd. Heb je last van klachten aan de peesplaat? Dan kun je de ankle sock gebruiken doordat vochtophoping in de voeten verminderd wordt. De PRO compressiekousen hebben een afnemend drukverloop van de enkels tot de knie en is ideaal voor de sporter met kuitklachten, shinsplint- en achillespeesproblemen. Deze compressiekousen verminderen teven de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen. Ook zorgen de kousen voor optimale afvoer van afvalstoffen, waardoor herstel na het sporten bevorderd wordt. De PRO Tubes zijn net als de PRO compressiekousen effectief bij onderbeenklachten. Doordat er geen compressie is op de voet, kun je de tubes het beste direct na het sporten uittrekken. De tubes werken optimaal wanneer ze gecombineerd worden met de enkelsokken.

 

1 Franke, T.P.C., Backx, F.J.G. & Huisstede, B.M.A. Lower extremity compression garments use by athletes: why, how often, and perceived benefit. BMC Sports Sci Med Rehabil 13, 31 (2021). https://doi.org/10.1186/s13102-020-00230-8