Sportarts

Wij vinden het belangrijk om samen te werken met verschillende specialisten om jou zo goed mogelijk van advies te kunnen voorzien bij het behalen van je sportdoelen.

Wanneer de loopanalyse in onze winkel voor jou niet voldoende oplossing biedt, kunnen we een afspraak bij de sportarts voor je inplannen. De sportarts heeft de mogelijkheid tot meerdere onderzoeken, waarbij wordt gekeken naar je bewegingspatroon in combinatie met je algehele gezondheid voor, tijdens en na het sporten.

Sportmedx
Sportmedx

Wat doet een sportarts?

Een sportarts heeft als doel om alle sporters verantwoord te laten sporten en bij blessures weer snel op de been te krijgen. Dit doet een sportarts door te adviseren, begeleiden, voorkomen, onderzoeken en behandelen.

Een veelvoorkomende misvatting is dat een sportarts vaak alleen voor topsporters is. Dit is niet het geval. De sportarts is er voor iedereen, waaronder mensen met chronische aandoeningen, hart- en vaatziekten, astma, beginnende sporters en getrainde sporters.

De sportarts onderzoekt je fysieke gesteldheid en stelt daarna samen met jou een behandelplan op om jouw doelen te realiseren. Daarnaast kan de sportarts jouw sportgerelateerde klachten (preventief) behandelen.

Sportmedisch onderzoek en sportkeuringen

Of je nou een beginnende sporter bent of meer ervaren, om je doelen verantwoord te kunnen bereiken is het belangrijk te onderzoeken wat je huidige fysieke gesteldheid is en waar ruimte is voor verbetering. Of misschien start je binnenkort met een sportopleiding en ben je verplicht om je sportmedisch te laten onderzoeken.

Een sportarts biedt verschillende mogelijkheden voor sportmedische onderzoeken en verplichte keuringen. Zo kunnen er algemene testen en onderzoeken worden afgenomen, zoals een inspanningstest, een ECG (hartfilm) en een longfunctietest. Maar ook verplichte keuringen, waaronder een duikkeuring, wielrenkeuring en motorsportkeuring kunnen worden afgenomen.

Sportmedx

Sportmedische onderzoeken

BSMO

Basis sportmedisch onderzoek

Dit onderzoek is bedoeld voor jongeren of sporters met vragen over spieren en/of gewrichten.

BSMO+

Basis plus sportmedisch onderzoek

Dit onderzoek is hetzelfde als het BSMO, maar uitgebreid met een rust-ECG (hartfilmpje). Dit wordt aanbevolen bij mensen van 35 jaar en ouder.

GSMO

Groot sportmedisch onderzoek

Dit onderzoek is bedoeld voor alle sporters ter controle van de algehele gezondheid, met name sporters boven de 35 jaar en sporters met een hoger risico op hart- en vaatziekten.

GSMO+

Groot plus sportmedisch onderzoek

Dit onderzoek is bedoeld voor sporters die een optimale controle willen van hun algehele gezondheid van hart, longen en spieren. Met behulp van het maximale zuurstofopnamevermogen (VO2max) en het omslagpunt kan exact worden bepaald wat je conditie is.