Kneepads

Je knieën zijn een belangrijk dragend onderdeel van het lichaam. Het beschermen van de knieën tijdens sport is dan ook zeer belangrijk.

Een belangrijk maar vaak vergeten element bij kniebeschermers is, dat de beschermers niet beknellend moeten zitten. Bij te strakke kniebeschermers treden irritatieplekken op, maar kan ook de bloedtoevoer worden afgesloten.

Een kniebeschermer moet dus niet beknellend zitten en goed ventilerend zijn. Daarnaast moeten ze uiteraard de knieën beschermen. De ene kniebeschermer is de andere niet. Zo is de een zacht en soepel, en de andere stug en dik. Kijk daarom altijd wat je zelf het meest prettig vindt zitten.

Er zijn vele soorten beschermers. De meest bekende soorten zijn:

  • Stoffen kniebeschermers
  • Kniebeschermers met een teflon laag

Het voordeel van de stoffen kniebeschermer is dat hij soepel is in het dragen. En bij de kniebeschermer met teflon laag, dat het een heel slijtvaste beschermer is met een langere levensduur.

Bekijk ons aanbod hieronder!

kneepads
Kneepad

VS 1 Kneepad

De VS1 kniebeschermers bieden veel comfort door de dichte achterzijde.

De beschermende padding loopt iets verder door over de zijkant, zodat je bij het zijwaarts vallen beter beschermt bent. Warmte en transpiratievocht worden snel afgevoerd van de huid dankzij het Intercool ventilatiesysteem. De kniebeschermer is per 2 stuks verpakt.

Bepaal jouw maat door de omtrek in het midden van je knie te meten:
S: 33cm-35cm
M: 35cm-37cm
L: 37cm-40cm
XL: 40cm-43cm

Overige modellen bij Kievit Sport:

VS 1 Kneepad wit

Kneepad Teflon

Open back kneepad (teflon)

Verlichting proberen? Maak een afspraak.