Herzog PRO Compressiekousen: bewezen effectief

Een grootschalig onderzoek onder bijna 800 gebruikers bevestigt wat Herzog Medical al ruim 20 jaar uitdraagt. Het gebruik van compressiekousen onder sporters draagt op verschillende vlakken positief bij aan de prestatie. De sporter herstelt sneller, heeft minder last van blessures en sport vaak weer volledig blessurevrij.  

Nooit eerder heeft een onderzoek naar compressiekousen plaatsgevonden onder een dergelijk grote groep sporters. De resultaten van dit gebruikersonderzoek zijn daarom aanleiding geweest voor het Universitair Medisch Centrum Utrecht, cluster sportgeneeskunde, om een wetenschappelijke studie naar de achtergronden van de werking van de Herzog Sportcompressiekousen op te starten. Binnen afzienbare tijd zullen deze onderzoeksresultaten gepubliceerd worden. Hieronder enkele opvallende resultaten.

Opvallende resultaten

De Herzog gebruiker

  • 72 %      Ervaart meer plezier in het sporten bij het dragen van de Sportcompressiekousen
  • 84 %      Geeft aan minder blessures te ervaren
  • 78 %      Geeft aan sneller te herstellen na een training en/of wedstrijd
  • 86 %      Verklaart dat de kousen en tubes volledig aan de verwachtingen voldoen
  • 71 %      Van de respondenten gebruikt de compressiekousen om blessures te voorkomen
  • 97 %      Zal de Herzog producten aanbevelen
  • 34 %      Is aangeschaft op advies van fysiotherapeut of sportarts

Koploper

Herzog Medical is de absolute koploper op het terrein van compressie binnen de sport. Sinds 2000 is Herzog met dit thema begaan. In die prille beginperiode waren knielange kousen nog een bijzonder vreemd gezicht. Dit veranderde snel toen de positieve werking van de Herzog kousen puur door mond-tot-mondreclame met collega-sporters werd gedeeld. De markt voor dit product groeide explosief en Herzog Medical vestigde haar naam.

De PRO Compressiekousen van Herzog onderscheiden zich op vele fronten. Zo bieden zij relatief veel compressie en het unieke drukverloop – 30mmHg aan de onderzijde van kuit, afnemend naar 23mmHg onder de knie – is een waarborg voor een optimale werking. Uniek is ook het opmeten van het been op maar liefst zes punten.

Respondenten

De positieve werking van Herzog Compressiekousen spreekt een breed spectrum van doelgroepen aan. De verdeling mannelijke en vrouwelijke respondenten is 40% tegenover 60%, waarbij de grootste groep in de leeftijdscategorie 25 tot 54 jaar valt. Onder de lopers worden hoofdzakelijk afstanden tot 20 kilometer afgelegd, maar ook de marathon is populair onder de geënquêteerden. De deelnemers aan het onderzoek beoefenen naast hardlopen ook: wielrennen, korfbal, tennis, volleybal, handbal en voetbal.

Niek Oonk is blogger bij Kievit Sport.