Compressiekousen

Kijk je rond bij een hardloopevenement dan zie je ze in vele kleuren. Compressiekousen! Wat doen deze kousen nu echt en waarom worden ze ingezet? 

Compressie sokken worden met 3 doelen gedragen; 

  • Comfort verhoging en preventie 
  • Ondersteunend bij de aanwezigheid van blessures 
  • Het bevorderen van sportprestaties 

Bij Kievit Sport werken we met het met Herzog als compressiekous. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Een volledige kous, een tube of een korte sportsok. Laat je hierover goed infomeren door onze medewerkers.  

Bekijk ons aanbod hieronder!

Herzog
Herzog Kous

Herzog Sport Compressiekousen

Bij kuitklachten, spierverrekkingen, verkrampingen en zweepslag werken de kousen preventief en helpen bij de genezing. De schokbelasting wordt verminderd waardoor spierschade wordt voorkomen.

Herzog Sport Compressiekousen
Door het dragen van Herzog sportcompressiekousen tijdens het hardlopen steun en stimuleer je je kuitspieren. Het speciale drukverloop van de kous zorgt ervoor dat de schokbelasting op het onderbeen efficiënter wordt opgevangen. Hierdoor ontstaat er minder spierschade en ervaar jij minder spierpijn. Ook zorg je voor minder trekkrachten aan je achillespezen en je scheenbeenvlies.

Sneller herstellen
Na een fikse training uitpuffen op de bank? Houd je Herzog kousen aan een profiteer van de herstel bevorderende eigenschappen van de kous. Door de kousen in rust te dragen stimuleer je je bloedcirculatie waardoor afvalstoffen van het verbrandingsproces sneller worden afgevoerd. Het resultaat? Je herstelt sneller en bent beter uitgerust voor je volgende run.

Overige modellen bij Kievit Sport:

Herzog Kous

Herzog Kous

Herzog Kous

Herzog Kous

Herzog Kous

Herzog Kous

Herzog Kous

Herzog Kous

Herzog Kous

Herzog Kous

Herzog Kous

Herzog Kous

Medische werking

Preventie

De kousen geven een prettig comfort en zorgen voor een ideale bloedcirculatie in de voet en onderbeen en dragen zo bij aan de vermindering van vermoeidheid in de benen en herstel je sneller. Daarnaast zorgt de compressie ervoor dat die spieren in het onderbeen zo minimaal mogelijk belast worden door “schudding “bij de landing wat ondersteunend kan werken bij het voorkomen van verschillende onderbeen blessures.

Ondersteunend bij behandeling

Veel therapeuten zetten compressiekousen in bij de behandeling van onderbeenklachten. De compressiekousen hebben bij bijvoorbeeld een spierscheuring een ondersteunende werking door de ontstane schade zo te ondersteunen dat het beter kan genezen. Compressie sokken zie je veel ingezet worden in de behandeling van achillespees, kuit en scheenbeenblessures.

Prestatie verbetering

Bij intensieve inspanning en grote schokbelasting zal er op spierweefselniveau microschade worden aangericht. Door deze schade ontstaan er spiercelresten die de circulatie negatief beïnvloeden. Door dit proces wordt de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof richting de spiercel belemmerd.

Doordat de compressiekousen een hoge mate van compressie geven, die afneemt van enkel richting knieniveau, zorgen ze ervoor dat deze afvalstoffen beter worden teruggevoerd en je sneller hersteld kan je mogelijk effectiever trainen.

In veel gevallen wordt, in het kader van het herstel, ook na de training of wedstrijd gebruik gemaakt van de compressiekous voor bevordering van herstel. Hierin is belangrijk te noemen dat het niet verstandig is hiervoor een compressie tube te gebruiken. Deze zijn hiervoor niet gemaakt.

Compressiekousen

Compressiekousen aanmeten? Maak een afspraak.